Brambory zapečené s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - máslo
700 g brambory
0.8 hrnečku mléko
3 lžíce mouka
2 lžíce majonéza
- - hořčice
1 hrnek voda
0.5 hrnečku víno bílé
- - šťáva citronová
- - list bobkový
3 ks řízky kuřecí
- - kůra citronová
500 g batáty

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 180 st.. Hlubokou zapékací misku vymažeme máslem. Brambory uvaříme doměkka a slijeme. Kuřecí maso dáme do hrnce s vodou a vínem, přidáme bobkový list a citronovou kůru. Uvedeme do varu a zakryté pomalu vaříme asi 10 minut. Maso vyjmeme a odložíme. Vývar vaříme nezakrytý tak dlouho, až se tekutina odpaří na obsah jednoho hrnku. Vyjmeme bobkový list. A každý řízek masa nakrájíme na 6 kousků. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání do ní přimícháme chladný vývar a mléko. Zvolna povaříme 5 minut, až bešamel zhoustne, a pak ho ještě několik minut povaříme a necháme vychladnout. Do prochladlého bešamelu vmícháme majonézu, hořčici a citronovou šťávu. Do zapékací mísy rozložíme polovinu plátků brambor a batátů, vrstvu kuřecího masa a zakryjeme druhou polovinou plátků brambor. Rovnoměrně přelijeme připravenou omáčkou z bešamelu. Posypeme směsí strouhanky, sýra a pažitky a zapékáme asi 20 minut dokud povrch nezezlátne. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!