Vanilkové rohlíčky z loupaných mandlí recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

200 g máslo
2 ks žloutek
100 g cukr moučka
cukr moučka
280 g hladká mouka
100 g loupané mandle
1 ks vanilkový lusk
vanilínový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Dbáme na to, aby všechny ingredience na těsto měly pokojovou teplotu. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a špičkou nože vyškrábneme dřeň. Na obalení rohlíčků promícháme v míse vanilínový cukr s moučkovým

  2. Připravíme se těsto. Mouku a moučkový cukr prosejeme a promícháme s vanilkou. Oloupané mandle jemně umeleme a nasypeme na mouku. Do středu vložíme žloutky a spolu s kousky másla vypracujeme na vále husté hladké těsto, které necháme asi hodinu odpočinout

  3. Z těsta tvarujeme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi při 180 °C dorůžova. Ještě teplé cukroví obalíme v ochuceném moučkovém cukru s vanilkou

  4. Vychladlé vanilkové rohlíčky z loupaných mandlí uchováme v plastové krabici a podáváme jako pohoštění ke kávě nebo čaji

  5. Uvedené množství těsta je určeno na 2 plechy vanilkových rohlíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!