Brambory se zelím a uzeninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks pikantní klobása
1 balíček kyselé zelí
1 kg syrové brambory
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
mletý pepř
mletá sladká paprika
podle potřeby
2 lžíce olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek zbavíme slupky a nasekáme na drobno. Pikantnější klobásku rozkrájíme na kolečka.

  2. Na dno tlakového hrnce dáme trošku oleje, vrstvu syrových brambor, osolíme, opepříme, posypeme česnekem a pikantnější klobáskou. Takto postupujeme asi do výšky 10 cm od okraje hrnce. Nahoru rozprostřeme sáček neproplachovaného kyselého zelí, posypeme sladkou paprikou, troškou majoránky a podlijeme as1 - 1,5 dl vody. Přiklopíme poklicí a od doby, kdy začne hrnec pískat, vaříme asi 15 minut.

  3. Brambory se zelím a uzeninou z papiňáku rozdělíme na talíře a pochutnáváme si.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!