Brambory se smetanou a bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 kg brambory
100 g cibule
0.2 l smetana
1 lžíce kmín
4 lžíce nasekaná petrželka
1 lžíce hladká mouka
0.5 l masový vývar
50 g prorostlá slanina
1 ks silný pórek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a uvaříme ve slupce s kmínem a solí. Hotové propláchneme studenou vodou. Přes noc je necháme přikryté v chladu. Druhý den je oloupeme.

  2. Pórek očistíme, podélně nařízneme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nasekáme, slaninu nakrájíme na kostičky.

  3. Máslo rozpustíme při střední teplotě v hluboké pánvi, přidáme pórek a za stálého míchání dusíme do zesklovatění, pak vyjmeme. Slaninu a cibuli vložíme do pánve a opečeme dozlatova. Vmícháme mouku, nalijeme vývar. Omáčku vaříme 10 minut.

  4. Brambory nakrájíme na plátky, přidáme do omáčky s pórkem. Přidáme smetanu a petrželku. Osolíme a opepříme. Necháme 5 minut uležet, dochutíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!