Brambory s pórkem a šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kg brambory
5 ks pórek
2 kelímky smetana ke šlehání
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory očistíme a nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a také nakrájíme na kolečka.

  2. Kolečka brambor pokládáme na máslem vymazaný plech. Na ně naklademe na kolečka nakrájený pórek. Brambory s pórkem, osolíme, opepříme a znovu skládáme brambory a na ně pórek. Nakonec celé zalijeme šlehačkou a dáme péct na 180 °C.

  3. Upečené brambory s pórkem a šlehačkou rozdělíme na talíře a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!