Mletá chuťovka se sýrem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 ks vejce
strouhanka
1 lžíce mléko
majoránka
hladká mouka
olej na smažení
200 g hovězí maso
čerstvá petrželka
200 g vepřové maso
mletý černý pepř
100 g ementál nebo gouda

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí i vepřové maso umeleme a smícháme dohromady. Osolíme, okořeníme pepřem, špetkou majoránky a přimícháme vejce s nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Směs dáme na chvíli ztuhnout do lednice

  2. Mezitím si připravíme klasický trojobal, jen vejce rozšleháme společně se lžící mléka. Můžeme je i osolit a opepřit

  3. Z masové směsi tvoříme malé řízečky, které obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Smažíme pozvolna v rozpáleném oleji

  4. Mletá chuťovka se sýrem chutná teplá i studená. Samozřejmě lze podávat také jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!