Brambory s pažitkovou pěnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g lučina
8 ks větší brambory
150 g tvrdý sýr (20%)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
mléko
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Větší brambory kartáčkem dobře omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Vaříme asi 10 minut a necháme brambory vychladnout, neloupeme.

  2. Z brambor podélně odkrojíme pruh, vnitřek částečně vydlabeme lžičkou a vymažeme rozpuštěným máslem.

  3. Připravené brambory poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 20 minut v dobře vyhřáté troubě.

  4. Mezitím si připravíme náplň. Sýr najemno nastrouháme, pažitku nasekáme najemno. Pažitku můžeme nahradit cibulovou natí. Čím více jí použijeme, tím lépe. Sýr a pažitku smícháme s lučinou. Můžeme trochu rozředit mlékem. Šleháme do pěny. Osolíme, opepříme a přidáme nasekané bylinky podle vlastní chuti.

  5. Vzniklým krémem plníme právě upečené brambory, posypeme špetkou pažitky a přiklopíme odřezaným kouskem, který jsme si odložili stranou. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!