Brambory s brynzou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 kg brambory
300 g brynza
1 kelímek zakysaná smetana
2 špetky mleté nové koření
1 kelímek smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na kolečka necháme vychladnout. Brynzu smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme nové koření, bazalku, opepříme a promícháme.

  2. Zapékací misku vymažeme máslem. Střídavě do ní klademe vrstvu brambory a brynzy. Poslední vrstvou jsou brambory. Ve smetaně rozšleháme vejce a směs osolíme. Smetanou zalijeme brambory s brynzou. Zapékací misku vložíme do předehřáté trouby a zapečeme.

  3. Brambory s brynzou ihned podáváme. Podáváme je s čerstvým zeleninovým salátem nebo jen zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!