Bramborový závin s uzeným recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 stroužky česnek 3 ks vejce 6 lžic strouhanka 800 g brambory 100 g hladká mouka 100 g anglická slanina 200 g uzená krkovice podle chuti sůl mletý černý pepř na potření 2 lžíce sádlo náplň 2 lžíce čerstvá petrželka 400 g kysané zelí
Postup Bramborový závin s uzeným recept
Postup přípravy receptu
-
Uzenou krkovičku a slaninu nakrájíme na menší kostičky. Obojí opečeme, pak odstavíme a necháme zchladnout.
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu vymačkáme, přidáme všechna vejce, strouhanku, hladkou mouku, prolisovaný česnek, sůl, pepř, opečenou krkovičku a slaninu a dobře promícháme.
Plech vyložíme pečícím papírem, potřeme sádlem a rozetřeme na něj bramborové těsto. Pečeme 20 - 25 minut dozlatova při 210 °C. Upečený plát dáme vychladnout.
Z kysaného zelí necháme odkapat přebytečnou tekutinu a promícháme s nasekanou petrželkou. Potom zelí rozprostřeme na bramborovou placku a všechno pevně zavineme.
Bramborový závin s uzeným nakrájíme na plátky a podáváme studený. Je to skvělá chuťovka k pivu i vínu.