Bramborový závin s uzeným recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 stroužky česnek
3 ks vejce
6 lžic strouhanka
800 g brambory
100 g hladká mouka
100 g anglická slanina
200 g uzená krkovice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na potření
2 lžíce sádlo
náplň
2 lžíce čerstvá petrželka
400 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou krkovičku a slaninu nakrájíme na menší kostičky. Obojí opečeme, pak odstavíme a necháme zchladnout.

  2. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu vymačkáme, přidáme všechna vejce, strouhanku, hladkou mouku, prolisovaný česnek, sůl, pepř, opečenou krkovičku a slaninu a dobře promícháme.

  3. Plech vyložíme pečícím papírem, potřeme sádlem a rozetřeme na něj bramborové těsto. Pečeme 20 - 25 minut dozlatova při 210 °C. Upečený plát dáme vychladnout.

  4. Z kysaného zelí necháme odkapat přebytečnou tekutinu a promícháme s nasekanou petrželkou. Potom zelí rozprostřeme na bramborovou placku a všechno pevně zavineme.

  5. Bramborový závin s uzeným nakrájíme na plátky a podáváme studený. Je to skvělá chuťovka k pivu i vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!