Bramborový závin s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g máslo
těsto
sůl
2 ks vejce
500 g brambory
200 g hladká mouka
náplň
20 g strouhanka
200 g uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Oloupeme, prolisujeme a necháme vychladnout. Uzené maso umeleme.

  2. Na vál nebo pracovní desku prosejeme mouku. Přidáme brambory, sůl, vejce a vypracujeme těsto. Bramborové těsto vyválíme na obdélník o tloušťce asi 8 mm. Posypeme ho strouhankou a mletým uzeným masem. Plát zabalíme do závinu. Plátěný ubrousek potřeme máslem a bramborový závin do něj zabalíme a opatrně převážeme. Bramborový závin s uzeným masem vaříme ve vroucí vodě asi 45 minut. Podle potřeby teplotu ztlumíme.

  3. Hotový bramborový závin vyjmeme z ubrousku, nakrájíme a můžeme podávat. Bramborový závin s uzeným masem podáváme s kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!