Bramborový vánoční salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 kg brambory
1 ks cibule
2 lžíce hořčice
3 ks mrkev
1 ks petržel
3 ks sterilované okurky
100 g sterilovaný hrášek
150 g salám junior
podle chuti
sůl
1 sklenice majonéza
salám
1 snítka kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve umyjeme a uvaříme brambory celé ve slupce. Vaříme je asi 20 minut. Poté brambory odstavíme a necháme vychladnout. Mezitím vaříme očištěnou kořenovou zeleninu - mrkev, petržel, celer a vejce. Celer nedávám, nemám ráda jeho chuť. Do vody, ve které vaříme zeleninu, můžeme přidat jednu snítku kadeřavé petrželky, dodá jí výraznější chuť.

  2. Než se nám uvaří zelenina, nakrájíme nadrobno cibuli a spaříme ji vařící vodou, Ztratí tak palčivost. Také nakrájíme salám a okurky. Po vychladnutí nakrájíme i zeleninu. Čím menší kousky, tím lepší salát. Všechnu zeleninu, hrášek bez nálevu, cibuli, salám a nakrájené vejce smícháme. Přidáme hořčici, sůl a pepř podle chuti. Oloupeme již vychladlé brambory a nakrájíme je na kostky (opět lepší menší) a jemně je přimícháme k ostatním přísadám. Nakonec přidáme majonézu. Dávám skoro celou sklenici Hellmann´s a dochucujeme solí. Potřebujeme-li zjemnit chuť, je nejlepší uvařit ještě jedno vajíčko a přidat ho.

  3. Bramborový vánoční salát dáme do ledničky a necháme vychladit a uležet. Hotový bramborový vánoční salát podáváme s masem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!