Bramborový salát se sardelami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks paprika
200 g brambory
2 ks rajče
1 lžička kapary
1 lžíce olivový olej
1 lžíce vinný ocet
1 lžička dijonská horčice
5 ks plněná oliva (mandlemi)
20 g sardelové řezy
petrželová nať1
3 lžíce vývar nebo voda
mletý černý pepr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pořádně omyjeme a ve slupce je uvaříme tak, aby nebyly moc měkké.

  2. Rajčata a papriku očistíme a omyjeme. Rajčata nakrájíme na měsíčky a papriku na kostičky. Petrželku nasekáme. Rajčata, papriku, kapary a olivy smícháme.

  3. Mezitím v misce smícháme hořčici s olejem, octem, vývarem a dochutíme jej solí a pepřem.

  4. Uvařené brambory oloupeme a také je nakrájíme na měsíčky. Rozdělíme je na porce, posypeme připravenou zeleninou, sardelkami a nakonec salát přelijeme dresinkem.

  5. Salát podáváme vlažný a zdobíme jej nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!