Bramborový salát s vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl bílé víno
0.8 kg vařené brambory
zálivka
sůl
0 dl ocet
cukr krupice
2 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
na ozdobu
čerstvá petrželka
podle chuti
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké je oloupeme. Brambory nakrájíme na hrubší kolečka a polijeme bílým vínem, musíme to stihnout, dokud jsou brambory ještě teplé. Necháme stát alespoň 20 minut.

  2. Do hrnečku si nachystáme ocet, cukr, sůl a mletý pepř. Zálivku lehce promícháme i s olejem a zalijeme jí brambory. Bramborový salát přikryjeme a necháme stát pár hodin v chladu. Těsně před podáváním doplníme o mletý kmín.

  3. Bramborový salát s vínem dobře chutná k chuťovkám z masa. Před podáváním jej posypeme nasekanou petrželkou nebo jinou zelenou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!