Bramborový salát s tuňákem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 400 g brambory 2 konzervy tuňák v oleji 1 ks hlávkový salát 100 g sterilovaná kukuřice mletý černý pepř 100 g zelené fazolky zálivka 3 stroužky česnek 100 g majonéza 100 g zakysaná smetana 1 lžíce citronová šťáva na ozdobu petrželka 70 g černé olivy 1 ks čekankový puk
Postup Bramborový salát s tuňákem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a nakrájíme na silnější plátky.
Zálivku připravíme smícháním majonézy a zakysané smetany, přidáme lžíci citronové šťávy, rozetřený česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a připravenou zálivku dáme vychladit do lednice.
Olivy pokrájíme na plátky, uvařená vejce natvrdo na čtvrtky. Přidáme plátky brambor, okapané zelené fazolky, kukuřici a kousky tuňáka. Tyto ingredience lehce promícháme.
Na talířky rozdělíme listy čekanky a hlávkového salátu, na ně rozložíme bramborový salát, který polijeme připraveným dresinkem. Povrch salátu dozdobíme celými olivami, plátkem citrnu a petrželkou.