Bramborový salát s tuňákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
400 g brambory
2 konzervy tuňák v oleji
1 ks hlávkový salát
100 g sterilovaná kukuřice
mletý černý pepř
100 g zelené fazolky
zálivka
3 stroužky česnek
100 g majonéza
100 g zakysaná smetana
1 lžíce citronová šťáva
na ozdobu
petrželka
70 g černé olivy
1 ks čekankový puk

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a nakrájíme na silnější plátky.

  2. Zálivku připravíme smícháním majonézy a zakysané smetany, přidáme lžíci citronové šťávy, rozetřený česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a připravenou zálivku dáme vychladit do lednice.

  3. Olivy pokrájíme na plátky, uvařená vejce natvrdo na čtvrtky. Přidáme plátky brambor, okapané zelené fazolky, kukuřici a kousky tuňáka. Tyto ingredience lehce promícháme.

  4. Na talířky rozdělíme listy čekanky a hlávkového salátu, na ně rozložíme bramborový salát, který polijeme připraveným dresinkem. Povrch salátu dozdobíme celými olivami, plátkem citrnu a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!