Bramborový salát s kapřími hranolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g kapří filety
salát
4 lžíce hrášek
3 ks vejce
600 g brambory
2 lžíce hořčice
3 ks mrkev
2 ks šalotka
6 ks okurka
1 ks zelené jablko
marináda
4 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 špetka chilli
30 ml sójová omáčka
1 lžička mletý kmín
2 lžičky mletý zázvor
podle chuti
sůl
1 sklenka majonéza
1 ks limetka
citronová šťáva
mletý černý pepř
nálev z okurek
na obalení
50 g solamyl
100 g hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme nejlépe den předem, další den oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev si uvaříme na skus a po vychlazení ji nakrájíme také na kostičky. Okurky z nálevu nakrájíme na drobno, šalotku na malé kousky, oloupané jablko se salámem také nakrájíme na kostičky.

  2. Všechny nakrájené suroviny přidáme k bramborám. Přidáme hrášek, okurkový nálev, majonézu (nejlépe domácí), sůl, pepř, hořčici, pár kapek citronové šťávy a opatrně salát promícháme. Salát přikryjeme potravinářskou folií a uložíme do lednice.

  3. Kapří filé pokapeme z obou stran limetkou a necháme odpočinout deset minut. Kapří filé potom nakrájíme na asi 1 cm obdélníky - hranolky.

  4. Česnek, sójovou omáčku, mletý zázvor, kmín, chilli a sůl promícháme s troškou vody a marinádou potřeme kapří hranolky. Hranolky marinujeme 2 - 4 hodiny a poté důkladně osušíme.

  5. Mouku promícháme s mletou paprikou a solamylem. Kapří hranolky obalíme v moučné směsi a smažíme dozlatova. Hotové hranolky necháme okapat na sací kartě.

  6. Bramborový salát podáváme vychlazený s teplými kapřími hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!