Bramborový salát s hráškem a slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
800 g brambory
2 hrstě rukola
3 lžíce olivový olej
200 g anglická slanina
1-2 lžíce červený vinný ocet
1 plechovka sterilovaný hrášek
1 ks červená cibule
1 lžička třtinový cukr
1 lžíce hrubozrnná hořčice
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory typu A (na salát) uvaříme ve slupce doměkka. Poté brambory scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na větší kostky nebo půlkolečka.

  2. Na pánvi nasucho opečeme nadrobno nakrájenou slaninu. Necháme vychladnout.

  3. K bramborám přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek, scezený hrášek a vychladlou slaninu. Salát zalijeme dresinkem, který připravíme z olivového oleje, octa, cukru, hořčice, soli a pepře. Vše důkladně, ale opatrně promícháme a na závěr přidáme nadrobno nasekanou petrželku a rukolu.

  4. Bramborový salát s hráškem a slaninou podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!