Bramborový salát s feferonkami a fazolemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
1000 g brambory
3 ks cibule
1 ks celer
3 ks mrkev
100 g sterilované žampiony
120 g uzená slanina
4 ks nakládané feferonky
150 g bílé fazole v sladkokyselé
podle chuti
cukr
sůl
250 ml majonéza
1-2 lžíce plnotučná hořčice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Mrkev a malý celer očistíme a uvaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Uvařené oloupané brambory, celer, mrkev a oloupaná vejce nakrájíme na malé kostičky. Feferonky také nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Žampiony nakrájíme na malé kousky.

  2. Nakrájenou slaninu krátce orestujeme, přidáme cibuli s pokrájenými žampiony a orestujeme. Všechno lehce smícháme, přidáme scezené fazole, majonézu a plnotučnou hořčici. Promícháme a dochutíme špetkou soli, mletého pepře a trochou cukru.

  3. Bramborový salát s feferonkami a fazolemi necháme odležet do druhého dne a poté salát podáváme jako výbornou pikantní přílohu k různým masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!