Bramborový salát s feferonkami a fazolemi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 1000 g brambory 3 ks cibule 1 ks celer 3 ks mrkev 100 g sterilované žampiony 120 g uzená slanina 4 ks nakládané feferonky 150 g bílé fazole v sladkokyselé podle chuti cukr sůl 250 ml majonéza 1-2 lžíce plnotučná hořčice mletý černý pepř
Postup Bramborový salát s feferonkami a fazolemi recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce. Mrkev a malý celer očistíme a uvaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Uvařené oloupané brambory, celer, mrkev a oloupaná vejce nakrájíme na malé kostičky. Feferonky také nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Žampiony nakrájíme na malé kousky.
Nakrájenou slaninu krátce orestujeme, přidáme cibuli s pokrájenými žampiony a orestujeme. Všechno lehce smícháme, přidáme scezené fazole, majonézu a plnotučnou hořčici. Promícháme a dochutíme špetkou soli, mletého pepře a trochou cukru.
Bramborový salát s feferonkami a fazolemi necháme odležet do druhého dne a poté salát podáváme jako výbornou pikantní přílohu k různým masům.