Bramborový salát s anglickou slaninou z Bavorska recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g brambory
zálivka
4 lžíce olej
125 ml vývar
100 ml ocet
2 ks cibule
100 g libová anglická slanina
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dáme uvařit ve slupce. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Na rozehřáté pánvi v trošce oleje necháme osmahnout nakrájenou slaninu, do které potom přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom přidáme horký vývar a dochutíme octem, solí, pepřem a cukrem. Necháme krátce prohřát, aby se nám spojily chutě a ještě teplou zálivkou přelijeme brambory a opatrně promícháme. Salát necháme hodinu odležet a můžeme podávat.

  3. Bramborový salát s anglickou slaninou z Bavorska podáváme na stůl samotný nebo jako přílohu k různým jídlům. Jednotlivé porce salátu posypeme jemně nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!