Bramborový prejt recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg slanina
1-2 lžíce sůl
2 ks vejce
5 g strouhanka
1 kg brambory
1 lžíce majoránka
1 ks cibule
10 dkg sádlo
1 lžička mletý pepř
1 sklenice kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupáme a nastrouháme. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme a usmažíme na ní nadrobno nakrájenou cibuli.

  2. Cibuli se slaninou vlijeme do brambor, přidáme dva žloutky, strouhanku, sůl, pepř, majoránku a sníh ze 2 bílků. Směs dobře promícháme a dáme na vymaštěný pekáč. Bramborový prejt zapečeme v troubě dorůžova.

  3. Bramborový prejt podáváme s dušeným kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!