Lehký vánoční bramborový salát recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
500 g brambory
1 ks cibule
50 g celer
50 g mrkev
20 g petržel
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
pepř
olivový olej
3 ks sladkokyselá okurka
5 kuliček celý černý pepř
100 g lehká majonéza
100 g lehká zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Okapané okurky nakrájíme na kostičky

  2. Celer, mrkev a petržel očistíme, oškrábeme a uvaříme v osolené vodě s kořením, také doměkka

  3. Uvařené brambory oloupeme a studené nakrájíme na kostky. Přidáme nakrájenou cibulku, okurky, zakapeme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Vychladlou zeleninu nakrájíme na kostičky. Přidáme k bramborám a vše spojíme smetanovou majonézou. Bramborový salát necháme odležet v chladu

  4. Bramborový salát podáváme ke smaženým rybám nebo klasickým řízkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!