Bramborový pekáček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g brambory 1 ks cibule 200 g uzenina 150 g kysaná smetana 1 špetka muškátový oříšek 2 lžíce dijonská hořčice 150 g smetanový sýr 80 g míchaná zelenina 2 lžíce čerstvá pažitka podle potřeby olej podle chuti sůl sýr mletý pepř na potření máslo
Postup Bramborový pekáček recept
Postup přípravy receptu
-
Ze všeho nejdříve si na trošce oleje zpěníme oloupanou cibulku nakrájenou na kostičky. Cibulku podlijeme troškou vývaru a přidáme oloupanou a nakrájenou zeleninu. Zeleninu dáme takovou, jaká nám chutná. Já použila lilek, mrkev, cuketu a artyčok. K zelenině přidáme nakrájenou klobásu, šunku nebo jiný salám a restujeme do částečného změknutí zeleniny, ale ne do rozvaření.
Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi slabounké plátky.
Zeleninovou směs a nakrájené brambory promícháme s nasekanou pažitkou, hořčicí, smetanou a sýrem.
Pekáček vymažeme máslem nebo sádlem, vsypeme bramborovou směs se zeleninou a uhladíme. Brambory posypeme hojně sýrem a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C asi na 40 - 50 minut dozlatova.
Bramborový pekáček podáváme teplý s okurkovým nebo barevným salátem.