Bramborový pekáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g brambory
1 ks cibule
200 g uzenina
150 g kysaná smetana
1 špetka muškátový oříšek
2 lžíce dijonská hořčice
150 g smetanový sýr
80 g míchaná zelenina
2 lžíce čerstvá pažitka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
sýr
mletý pepř
na potření
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Ze všeho nejdříve si na trošce oleje zpěníme oloupanou cibulku nakrájenou na kostičky. Cibulku podlijeme troškou vývaru a přidáme oloupanou a nakrájenou zeleninu. Zeleninu dáme takovou, jaká nám chutná. Já použila lilek, mrkev, cuketu a artyčok. K zelenině přidáme nakrájenou klobásu, šunku nebo jiný salám a restujeme do částečného změknutí zeleniny, ale ne do rozvaření.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi slabounké plátky.

  3. Zeleninovou směs a nakrájené brambory promícháme s nasekanou pažitkou, hořčicí, smetanou a sýrem.

  4. Pekáček vymažeme máslem nebo sádlem, vsypeme bramborovou směs se zeleninou a uhladíme. Brambory posypeme hojně sýrem a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C asi na 40 - 50 minut dozlatova.

  5. Bramborový pekáček podáváme teplý s okurkovým nebo barevným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!