Bramborový nákyp s kečupem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
600 g brambory
1 lžíce majoránka
1 ks cibule
1 lžička rozmarýn
2 lžíce olivový olej
500 g mleté maso
3 lžíce ostrý kečup
400 g tvrdší rajče
4 balíčky plátkový sýr (100g)
podle chuti
sůl
drcený pepř
na ozdobu
1 svazek kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a předvaříme v osolené vodě asi 12 minut. Pak je scedíme, necháme mírně vychladnout a nakrájíme asi na 1 cm silné plátky. Tvrdý sýr nakrájíme na kostičky.

  2. Mleté maso za občasného míchání orestujeme na rozpáleném oleji. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku i česnek a necháme je zesklovatět. Vmícháme kečup a necháme ho podusit.

  3. Rajčata spaříme vřelou vodou, oloupeme a vydlabeme semínka. Dužinu nakrájíme na kostičky. Přidáme k mletému masu, osolíme, opepříme, přisypeme koření a na mírném ohni necháme asi 5 minut prohřát.

  4. Zapékací formu vymažeme tukem a navrstvíme třetinu brambor, polovinu masa a třetinu sýru. Další vrstvou budou brambory, pak maso, sýr, brambory a zakončíme sýrem.

  5. V předehřáté troubě zapékáme asi 40 minut na 180 °C. Petrželku nasekáme nadrobno a horký bramborový nákyp s kečupem na talíři hustě posypeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!