Bramborový medovník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g cukr
1 ks vejce
3 lžíce mléko
0.5 balíčku prášek do pečiva
2 lžíce med
140 g hladká mouka
citronová kůra
1 lžíce citronová šťáva
120 g vařené brambory ve slupce
1-2 hrstě ořechy, kandované ovoce, rozinky
0.5 lžičky směs koření (anýz, hřebíček, skořice)
na ozdobu
šlehačka
čokoládová poleva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto dobře rozmícháme cukr, vejce, rozpuštěný med, mléko a citronovou šťávu.

  2. Přidáme vařené a prolisované brambory, koření, nakonec mouku s práškem do pečiva, trochu posekaných ořechů, rozinky a kandované ovoce. Je dobré i pokrájené želé (třeba medvídci). Všeho přidáváme podle chuti.

  3. Těsto dáme do dobře vymaštěné a moukou vysypané chlebíčkové formy a pomalu pečeme.

  4. Upečený bramborový medovník vyklopíme a krájíme ho až úplně vychladne. Nejlépe druhý den.

  5. Bramborový medovník podáváme třeba se šlehačkou a pocákaný čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!