Bramborový medovník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 120 g cukr 1 ks vejce 3 lžíce mléko 0.5 balíčku prášek do pečiva 2 lžíce med 140 g hladká mouka citronová kůra 1 lžíce citronová šťáva 120 g vařené brambory ve slupce 1-2 hrstě ořechy, kandované ovoce, rozinky 0.5 lžičky směs koření (anýz, hřebíček, skořice) na ozdobu šlehačka čokoládová poleva podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Bramborový medovník recept
Postup přípravy receptu
-
Na těsto dobře rozmícháme cukr, vejce, rozpuštěný med, mléko a citronovou šťávu.
Přidáme vařené a prolisované brambory, koření, nakonec mouku s práškem do pečiva, trochu posekaných ořechů, rozinky a kandované ovoce. Je dobré i pokrájené želé (třeba medvídci). Všeho přidáváme podle chuti.
Těsto dáme do dobře vymaštěné a moukou vysypané chlebíčkové formy a pomalu pečeme.
Upečený bramborový medovník vyklopíme a krájíme ho až úplně vychladne. Nejlépe druhý den.
Bramborový medovník podáváme třeba se šlehačkou a pocákaný čokoládou.