Bramborový knedlík s houskou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
80 g škrob
80 g hrubá mouka
500 g vařené brambory
3 ks houska nebo rohlík

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme a smícháme s celým vejcem.

  2. Ve druhé míse smícháme mouku, škrob, sůl a nakrájenou housku tak, aby se kostičky housky obalily. Pak směs nasypeme na brambory a lehce spojíme. Kostičky housky musí zůstat v původním tvaru.

  3. Z těsta vytvarujeme v dlaních koule v průměru asi 7 cm a hned naházíme do vroucí osolené vody. Vaříme 15 - 20 minut podle velikosti. Uvařené bramborové knedlíky s houskou vyndáme a propícháme, aby odešla pára.

  4. Rada: Housky si nakrájíme den předem, aby uschly, nebo je v mírně vyhřáté troubě opečeme.

  5. Bramborový knedlík s houskou podáváme třeba s pečenou kachnou, hodí se i ke svíčkové.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!