Vepřové medailonky pod nivou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 dl voda 100 dkg niva 2 - 3 špetky pepř 2 - 3 lžíce olivový olej 2 lžíce polohrubá mouka 2 lžíce provensálské koření 1/2 kg vepřová kýta 1 kostka zeleninový bujon 1 ks tavený sýr s nivou
Postup Vepřové medailonky pod nivou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso dobře očistíme, opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme medailonky, posypeme je provensálským kořením, pepřem, pokapeme olivovým olejem a necháme uležet
Kastrol s poklicí nahřejeme, vložíme připravené maso a necháme ho zatáhnout z jedné strany, otočíme a přikryjeme poklicí. Po 10 minutách znovu otočíme, opékáme znovu asi 10 minut pod poklicí
Před dokončením na každý kousek masa položíme silnější plátek nivy, který necháme mírně rozpustit
V menším kastrolku si svaříme vodu rozmíchanou s polohrubou moukou, přidáme kostku zeleninového bujonu a kostku taveného sýru s nivou. Krátce povaříme
Hotové vepřové medailonky podáváme s vařeným bramborem a podléváme sýrovou omáčkou. Vhodný je i česnekový dresink, který chuťově maso a sýr doplní.