Vepřové medailonky pod nivou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 dl voda
100 dkg niva
2 - 3 špetky pepř
2 - 3 lžíce olivový olej
2 lžíce polohrubá mouka
2 lžíce provensálské koření
1/2 kg vepřová kýta
1 kostka zeleninový bujon
1 ks tavený sýr s nivou

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso dobře očistíme, opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme medailonky, posypeme je provensálským kořením, pepřem, pokapeme olivovým olejem a necháme uležet

  2. Kastrol s poklicí nahřejeme, vložíme připravené maso a necháme ho zatáhnout z jedné strany, otočíme a přikryjeme poklicí. Po 10 minutách znovu otočíme, opékáme znovu asi 10 minut pod poklicí

  3. Před dokončením na každý kousek masa položíme silnější plátek nivy, který necháme mírně rozpustit

  4. V menším kastrolku si svaříme vodu rozmíchanou s polohrubou moukou, přidáme kostku zeleninového bujonu a kostku taveného sýru s nivou. Krátce povaříme

  5. Hotové vepřové medailonky podáváme s vařeným bramborem a podléváme sýrovou omáčkou. Vhodný je i česnekový dresink, který chuťově maso a sýr doplní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!