Bramborový guláš s klobáskou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
0 kg brambory
majoránka
1 ks cibule
0 lžiček kmín
1 l voda
2 ks klobása
2 špetky mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
2 lžíce mletá sladká paprika
0 lžiček mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Brambory nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka.

  2. Na oleji osmahneme nakrájenou klobásu, jakou kdo má rád. Používám naše domácí. Jakmile je klobása trochu osmažená, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přisypeme sladkou a pálivou mletou papriku, kmín, nadrobno nasekaný česnek a chvilku smažíme, až koření zavoní. Vše zalijeme vodou a přidáme syrové brambory. Bramborový guláš s klobáskou osolíme a vaříme do poloměkka. V trošce studené vody si rozmícháme mouku, aby byla bez hrudek, a guláš zahustíme. Bramborový guláš s klobáskou vaříme dalších 15 minut. Dochutíme pepřem a majoránkou, povaříme ještě 5 minut.

  3. Bramborový guláš s klobáskou podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!