Bramborovo-mrkvové pyré recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
500 - 700 g brambory
3 - 4 ks mrkev
2 lžíce zakysaná smetana
mletý kmín
1/2 kelímku smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v osolené a kmínem ochucené vodě uvaříme zcela doměkka. Scedíme, ve stejné vodě uvaříme očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka. Z vývaru můžeme později vytvořit polévku

  2. Brambory s mrkví vhodíme do mixéru, přidáme povolené máslo, smetanu a prošleháme. Podle chuti ještě dosolíme a přidáme zakysanou smetanu. Protože je směs hutná, potřebujeme opravdu silný mixér, který zátěž zvládne. Podle potřeby ještě zředíme mlékem nebo dalším množstvím smetany

  3. Bramborovo-mrkvové pyré rozdělíme na talíře, prohřejeme v mikrovlnné troubě a před podáváním ozdobíme lžičkou zakysané smetany a zelenou petrželkou nebo natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!