Bramborovo-mrkvová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 ks brambory
1 lžička majoránka
2 lžíce sádlo
1 l voda
2 lžíce hladká mouka
2 ks větší mrkev
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle si orestujeme propasírovaný česnek s majoránkou a mrkve nakrájené na půlkolečka. Musíme dávat pozor, aby se česnek nespálil, zhořkl by.

  2. K podušené mrkvičce přidáme oloupané a nakrájené brambory a zalijeme vodou. Vaříme asi 20 minut, než změkne mrkev a brambory. V troše vody si rozkvedláme mouku a polévku zahustíme. Osolíme a opepříme podle chuti.

  3. Bramborovou polévku s mrkví podáváme jako hlavní chod, na večeři je výborná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!