Bramborové tyčinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks žloutek
1 špetka prášek do pečiva
25 dkg hladká mouka
25 dkg rostlinný tuk
25 dkg vařené brambory ve slupce
na potření
1 ks vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme. Všechny suroviny zpracujeme v těsto. Příliš jej nepropracujeme, protože by bylo mazlavé.

  2. Bramborové těsto vyválíme na placku o síle 5 mm. Z těsta nakrájíme rádýlkem tyčinky. Bramborové tyčinky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí, kmínem nebo sezamovým semínkem. Tyčinky přeneseme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 - 190 °C asi 20 minut dorůžova.

  3. Bramborové tyčinky podáváme teplé i studené, záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!