Drožďová polévka s drůbežími droby recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
40 g máslo
1 ks cibule
40 g hladká mouka
150 g drůbeží játra
200 g kořenová zelenina
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
10 kuliček celý černý pepř
2 kostky droždí (42g)
200 g drůbeží srdíčka
2 ks kuřecí skelet
5 kuliček celé nové koření
300 g drůbeží žaludky
1 ks kachní krk
2 ks drůbeží křídla

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží skelety, odřezky křídel, krky a droby (játra, srdce, žaludky) omyjeme, podle potřeby nakrájíme na kousky a zalijeme studenou vodou. Vše osolíme, ochutíme novým kořením a celým pepřem a přivedeme k varu. Zeleninu (celer, mrkev, petržel) očistíme a omyjeme. Oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a česnek oloupeme. Vše přidáme k drůbežímu základu a zvolna vaříme, dokud nebudou droby měkké. Pak vývar scedíme, maso obereme a droby a zeleninu nakrájíme na kousky

  2. V jiném hrnci na másle necháme zpěnit droždí, které zaprášíme moukou, vše orestujeme a za stálého míchání podlijeme vývarem. Polévku vaříme zvolna asi 20 minut do požadovaného zhoustnutí. Do drožďové polévky vložíme maso, droby a zeleninu a podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  3. Drožďovou polévku s drůbežími droby podáváme s nudlemi a zdobíme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!