Drožďová polévka s drůbežími droby recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 40 g máslo 1 ks cibule 40 g hladká mouka 150 g drůbeží játra 200 g kořenová zelenina čerstvá petrželka mletý černý pepř 10 kuliček celý černý pepř 2 kostky droždí (42g) 200 g drůbeží srdíčka 2 ks kuřecí skelet 5 kuliček celé nové koření 300 g drůbeží žaludky 1 ks kachní krk 2 ks drůbeží křídla
Postup Drožďová polévka s drůbežími droby
Postup přípravy receptu
-
Drůbeží skelety, odřezky křídel, krky a droby (játra, srdce, žaludky) omyjeme, podle potřeby nakrájíme na kousky a zalijeme studenou vodou. Vše osolíme, ochutíme novým kořením a celým pepřem a přivedeme k varu. Zeleninu (celer, mrkev, petržel) očistíme a omyjeme. Oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a česnek oloupeme. Vše přidáme k drůbežímu základu a zvolna vaříme, dokud nebudou droby měkké. Pak vývar scedíme, maso obereme a droby a zeleninu nakrájíme na kousky
V jiném hrnci na másle necháme zpěnit droždí, které zaprášíme moukou, vše orestujeme a za stálého míchání podlijeme vývarem. Polévku vaříme zvolna asi 20 minut do požadovaného zhoustnutí. Do drožďové polévky vložíme maso, droby a zeleninu a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Drožďovou polévku s drůbežími droby podáváme s nudlemi a zdobíme nasekanou petrželkou.