Bramborové ražničí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks cibule 1 kostka brynza 1 kg menší brambory 25 dkg uzený bůček podle potřeby olej podle chuti sůl mletý pepř čerstvá petrželka
Postup Bramborové ražničí recept
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory důkladně omyjeme kartáčkem, opláchneme a osušíme. Nakrájíme je se slupkou na silnější kolečka (asi 1 cm). Uzený bůček nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka.
Na jehlici napichujeme postupně plátky brambor, slaniny a cibule, až jehlici naplníme. Pak vše lehce pokapeme olejem, osolíme a opepříme.Takto připravené jehlice zabalíme do alobalu. Okraje alobalu pečlivě zahrneme, aby se šťáva udržela uvnitř.
Bramborové ražničí pečeme v horké troubě nebo na grilovacím roštu asi 20 minut. Pak alobal z části opatrně rozevřeme, aby nevytekla šťáva, a necháme povrch zezlátnout.
Při podávání zdobíme bramborové ražničí ušlehanou brynzou a nasekanou petrželkou.