Bramborové ražničí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks cibule
1 kostka brynza
1 kg menší brambory
25 dkg uzený bůček
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory důkladně omyjeme kartáčkem, opláchneme a osušíme. Nakrájíme je se slupkou na silnější kolečka (asi 1 cm). Uzený bůček nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka.

  2. Na jehlici napichujeme postupně plátky brambor, slaniny a cibule, až jehlici naplníme. Pak vše lehce pokapeme olejem, osolíme a opepříme.Takto připravené jehlice zabalíme do alobalu. Okraje alobalu pečlivě zahrneme, aby se šťáva udržela uvnitř.

  3. Bramborové ražničí pečeme v horké troubě nebo na grilovacím roštu asi 20 minut. Pak alobal z části opatrně rozevřeme, aby nevytekla šťáva, a necháme povrch zezlátnout.

  4. Při podávání zdobíme bramborové ražničí ušlehanou brynzou a nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!