Bramborové pusinky s parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
50 g máslo
400 g brambory
2 ks žloutek
50 g parmazán
podle chuti
sůl
vegeta
na potření
bílek
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné brambory uvaříme doměkka v osolené vodě, uvařené přecedíme.

  2. V míse vyšleháme máslo a žloutky na pěnu, přidáme vegetu, brambory, vejce a nastrouhaný sýr. Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na vymazaný plech skládáme pusinky. Ty potřeme bílkem a pomalu pečeme v troubě.

  3. Bramborové pusinky s parmazánem podáváme k pečenému masu. Můžeme je použít i na obložené mísy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!