Bramborové plněné koule recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
sýr
mletý pepř
mletý kmín
těsto
2 ks vejce
1 kg brambory
500 g hladká mouka
náplň
6 ks cibule
6 ks mrkev
červené víno
800 g mleté maso
podle potřeby
olivový olej na smažení
rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Masová směs

  2. Najemno nakrájíme očištěnou mrkev a malé cibule. Společně s mletým masem vše orestujeme na olivovém oleji a zalijeme červeným vínem (doporučuji kvalitní a suché) tak, aby byla orestovaná zelenina a maso ponořené. Necháme vařit a občas promícháme. Směs je připravená, až se vsákne většina vína a prioritně změkne mrkev. Necháme zchladnout. Podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Bramborová směs

  4. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a rozmáčkame, aby v ní nebyly velké kusy brambor, i když my je máme rádi. Přídáme vejce, sůl a drcený kmín. Smícháme a postupně přidáváme mouku, dokud nevznikne příjemné těsto.

  5. Pomocí misky si vytvarujeme bramborovou směs a dovnitř přidáme masovou směs. Následně vytvarujeme kouli, aby masová směs byla obalená do bramborové směsi.

  6. Bramborové koule plněné mletým masem vložíme do rozpáleného oleje v hrnci a dozlatova opečeme. Následně koule přesuneme do pekáčku a na každou kouli přidáme plátek sýra podle chuti. Zapečeme 15 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

  7. Bramborové koule plněné mletým masem podáváme s libovolnou přílohou, doplníme zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!