Bramborové plátky s jogurtovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
1/2 kelímku zakysaná smetana
1 kelímek bílý jogurt
200 g balkánský sýr
mletý černý pepř
1/2 kg nové brambory
čerstvé bylinky
mletý sladká paprika
čerstvé bylinky (oregano, petrželka, kopřiva)

Postup přípravy receptu

  1. Na bramborové plátky použijeme nové brambory. Omyjeme je, zbavíme tenké slupky a nakrájíme na plátky. Nesmí být příliš tenké, aby se nám během vaření nerozpadaly. Bramborové plátky uvaříme doměkka v osolené vodě. Poté je opatrně scedíme

  2. Během přípravy vařených bramborových plátků si nachystáme studenou omáčku. V misce promícháme jogurt se zakysanou smetanou a pomocí prstů rozdrobíme všechen balkánský sýr. Promícháme a okořeníme mletým pepřem, sladkou paprikou a doplníme bylinkami, které máme k dispozici na zahrádce. Bylinky přimícháme nakrájené nadrobno a pár kousků si odložíme stranou

  3. Na talíř opatrně poklademe ještě teplé bramborové plátky, obložíme jogurtovou omáčkou a dozdobíme natí bylinek. Můžeme nechat prohřát v mikrovlnné troubě, ale večeře je dobrá i zastudena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!