Bramborové noky s kozím sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g brambory
150 g cibule
200 g hladká mouka
80 g kozí sýr
100 g celozrnná pšeničná mouka
podle potřeby
olej
na ozdobu
pažitka
podle chuti
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme hladkou mouku, celozrnnou pšeničnou mouku jemně mletou, mořskou sůl a za přilévání vody vytvoříme husté těsto. Z těsta vyválíme dlouhé válečky o průměru asi 3 cm, které rukou zploštíme do oválného profilu, nožem nařežeme šikmo na 1 cm silné noky, které pak vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Noky musí vyplavat na hladinu.

  2. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno a vmícháme ji do scezených noků. Na talíři posypeme nastrouhaným čerstvým kozím sýrem a nasekanou pažitkou. Vhodnou obměnou je použití směsi dušených hub místo sýra.

  3. Bramborové noky s kozím sýrem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!