Bramborové noky s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
1 lžíce citronová kůra
60 ml citronová šťáva
5 hrstí mražený hrášek
500 g bramborové noky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
bazalka
oregano
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Noky uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je a necháme okapat. Hrášek dáme do mísy, zalijeme ho vroucí vodou a po 2 minutách rovněž scedíme.

  2. Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme noky a opékáme je 10 - 15 minut dozlatova. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec zastříkneme citronovou šťávou.

  3. Bramborové noky s hráškem můžeme podávat ozdobené nastrouhaným parmazánem, oreganem či popřípadě bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!