Jemný čokoládový dezert recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
175 g máslo
1,5 dl hladká mouka
200 g hořká čokoláda
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání
2 dl třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme na mírném ohni rozpustit a přidáme na kostičky nalámanou hořkou čokoládu. Můžeme použít klasickou hořkou čokoládu, ale i s vyšším obsahem kakaa. Spojíme, až získáme hladkou čokoládovou hmotu. Pokud máme strach, že bychom mohli čokoládu připálit, připravíme čokoládu ve vodní lázni. Odstavíme z tepla

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh

  3. Do čokoládovo-máslové hmoty vmícháme třtinový cukr a žloutky. Postupně přidáme i mouku a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků

  4. Menší formu (asi poloviční plech) vymažeme a vysypeme. Vlijeme čokoládové těsto a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 25 minut, ale řídíme se typem trouby. Střed by měl zůstat trochu měkký

  5. Jemný čokoládový dezert necháme vychladnout a nakrájíme na kostky. Dezert je výborný i teplý, ale bude se nám rozpadat. Skvěle chutná doplněný zmrzlinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!