Bramborové knedlíky s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce tuk na smažení
těsto
1 špetka sůl
500 g brambory
1 ks žloutek
300 g hrubá mouka
podle chuti
máslo
cukr moučka
náplň
jablko
na obalení
1 ks houska

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si uvaříme ve slupce den předem, aby nám dostatečně vychladly a ustály. Příští den je oloupáme, na hrubém struhadle nastrouháme, přidáme mouku, žloutek, osolíme a zaděláme na hustší těsto.

  2. Hotové těsto rozválíme na plát 3 - 4 mm silný, rozdělíme si ho na čtverce, poklademe kousky ovoce (nejlépe se hodí jablka) a dobře každý knedlík uzavřeme.

  3. Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody, vařečkou je promícháme, aby nám nezůstaly přivařené u dna a vaříme zhruba 5 - 8 minut podle tuhosti jablek. Jakmile knedlíky vyplavou na povrch, můžeme jeden rozkrojit a zkusit, zda jsou již hotové.

  4. Uvařené bramborové knedlíky s ovocem scedíme a obalujeme je v nastrouhané housce, kterou jsme si předem osmažili. Na talíři je pak cukrujeme a mastíme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!