Bramborové karbanátky s koprovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 hrst strouhanka
1 ks cibule
5 ks menší brambory
10 dkg tvrdý sýr
omáčka
sůl
kopr
1 střik bílé víno
1 ks zakysaná smetana
na obalení
strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme jako na salát nebo nastrouháme nahrubo.

  2. Mezitím oloupeme a nahrubo nakrájíme cibuli. Sýr nahrubo nastrouháme.

  3. Brambory vsypeme do mísy, přidáme cibuli, sýr, strouhanku a vejce, z těchto surovin vypracujeme těsto. Můžeme přidat i uzeninu. Těsto necháme chvíli odpočinout.

  4. Připravíme si studenou koprovou omáčku. Smícháme zakysanou smetanu se solí, trochou bílého vína nebo kořeněného octa. A samozřejmě nesmí chybět nasekaný čerstvý kopr.

  5. Z těsta vypracujeme nízké karbanátky. Obalíme je ve strouhance a osmažíme na oleji nebo sádle.

  6. Ještě horké bramborové karbanátky přelijeme trochou studené koprové omáčky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!