Bramborové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těstíčko
4 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
8 lžic strouhanka
2 ks žloutek
1 lžička majoránka
0.5 kg vařené brambory
1 špetka mletý černý pepř
trojobal
2 ks vejce
1-2 hrstě strouhanka
polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme. Česnek očistíme a prolisujeme. Do brambor vmícháme česnek, žloutky a strouhanku. Nakonec přidáme vejce, olej a podle chuti směs okořeníme majoránkou, pepřem a solí. Hmotu důkladně promícháme.

  2. Z bramborového těsta tvoříme karbanátky, které obalujeme v klasickém trojobalu - mouka, vejce, strouhanka.

  3. V pánvi rozehřejeme oblíbený tuk a bramborové karbanátky v něm smažíme dozlatova.

  4. Bramborové karbanátky podáváme se zeleninovou oblohou nebo kyselými okurkami.

  5. Bramborové karbanátky mají mnohé obměny. Do hmoty můžeme zamíchat strouhaný salám nebo můžeme salám nakrájet na kolečka a do hmoty zabalit. Dále postupujeme stejně. Základní recept je však bez masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!