Bramborové čtverce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks vejce
30 g máslo
50 g uzenina
100 g parmazán
100 g hrubá mouka
1 špetka kari koření
4 ks brambory vařené ve slupce
5 ks syrové brambory
podle chuti
sůl
podle potřeby
sádlo na vymazání
příloha
dušený špenát

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři středně velké brambory uvaříme ve slupce, studené oloupeme a spolu se syrovými bramborami nastrouháme. V míse je smícháme, přidáme vejce, sůl, špetku kari a tolik mouky, aby vzniklo řidší těsto. Přidáme drobně pokrájenou uzeninu.

  2. Bramborové těsto dáme do sádlem vymazaného plechu. Posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe lupínky másla a v rozehřáté troubě dozlatova upečeme.

  3. Bez uzeniny jsou bramborové čtverce vhodné i pro vegetariány.

  4. Horké bramborové čtverce nakrájíme na čtverečky a podáváme k dušenému špenátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!