Bramborová polévka se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6-8 ks brambory
5 ks cibule
3 ks mrkev
2 lžíce vegeta
6 ks květák
5-10 dkg houby
1 kostka masox
2 lžičky petrželová nať
1 lžička mletý černý pepř
1 ks petrželový kořen
podle chuti
maggi
podle potřeby
tmavá zásmažka

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce nalijeme do 1/3 vodu, přidáme kostku masoxu, vegetu, mletý černý pepř, mrkev, petrželový kořen i nať a malé cibule, které jsme před přidáním do hrnce neoloupali, jen jsme odstranili nejsvrchnější vrstvy a přivedeme k varu.

  2. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na kostky a vložíme do jiného hrnce s vodou. Jakmile je mrkev měkká, přidáme brambory i s vodou, ve které jsme je měli nachystané po oloupání a růžičky květáku. Necháme vařit až do změknutí brambor.

  3. Poté přidáme mražené houby a necháme povařit. Nakonec polévku zahustíme zásmažkou (mouka osmažená v oleji) a dochutíme maggi. Před zahuštěním můžeme odstranit petrželový kořen a cibule.

  4. Bramborovou polévku se zeleninou podáváme s chlebem nebo pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!