Bramborová polévka se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
1 dkg celer
15 dkg mrkev
1 dkg petržel
1 kelímek smetana ke šlehání
podle chuti
česnek
majoránka
maggi
mletý kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme na hrubším struhadle, můžeme i nakrájet na menší kostičky.

  2. Na rozpuštěné máslo nebo olej dáme připravenou zeleninu, kterou necháme trochu zpěnit. Zalijeme vodou a přidáme ostatní ingredience. Polévku vaříme asi půl hodiny a přidáme brambory (nakrájené na kostičky) a uvaříme doměkka.

  3. Odebereme polovinu polévky, kterou rozmixujeme nebo propasírujeme přes cedník. Tuto směs nalijeme zpět a přidáme šlehačku. Bramborovou polévku se smetanou necháme přejít varem, přidáme majoránku, maggi a dochutíme podle chuti.

  4. Bramborovou polévku se smetanou podáváme ihned. Nejlepší je teplá. Podle chuti můžeme do polévky dát i houby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!