Bramborová polévka s uzeným recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g brambory
200 g uzený bůček
100 g kořenová zelenina
90 g čerstvé houby
podle chuti
5 stroužků česnek
sůl
majoránka
nové koření
celý pepř
podle potřeby
2 lžíce tuk
1 l voda
3 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a houby očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme.

  2. Bůček vložíme do studené vody a maso uvaříme doměkka. Maso odebereme a vývar přecedíme. Do vývaru vložíme nakrájenou zeleninu, pokrájené houby s brambory. Přidáme koření a vaříme do změknutí. Uvařené maso mezitím nakrájíme na kousky.

  3. Zvlášť na tuku osmažíme nakrájenou cibuli. Zlatou cibuli zaprášíme moukou a jíškou zahustíme polévku. Těsně před dovařením do polévky přidáme pokrájené maso, utřený česnek a majoránku.

  4. Bramborovou polévku s uzeným můžeme servírovat na stůl s krajícem chleba nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!