Bramborová polévka s uzeným recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g brambory 200 g uzený bůček 100 g kořenová zelenina 90 g čerstvé houby podle chuti 5 stroužků česnek sůl majoránka nové koření celý pepř podle potřeby 2 lžíce tuk 1 l voda 3 lžíce hladká mouka
Postup Bramborová polévka s uzeným recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a houby očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme.
Bůček vložíme do studené vody a maso uvaříme doměkka. Maso odebereme a vývar přecedíme. Do vývaru vložíme nakrájenou zeleninu, pokrájené houby s brambory. Přidáme koření a vaříme do změknutí. Uvařené maso mezitím nakrájíme na kousky.
Zvlášť na tuku osmažíme nakrájenou cibuli. Zlatou cibuli zaprášíme moukou a jíškou zahustíme polévku. Těsně před dovařením do polévky přidáme pokrájené maso, utřený česnek a majoránku.
Bramborovou polévku s uzeným můžeme servírovat na stůl s krajícem chleba nebo pečivem.