Bramborová polévka s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g máslo
200 g brambory
1 l voda
100 g mrkev
20 g hladká mouka
1 kostka zeleninový bujón
podle chuti
sůl
čerstvá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev si očistíme a pokrájíme na kolečka. Vodu necháme projít varem s kostkou zeleninového bujónu.

  2. Mrkev vložíme do hrnce, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Po uvaření mrkev rozmixujeme, vývar si ponecháme.

  3. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji odloženým vývarem, přidáme rozmixovanou mrkev a očištěné brambory pokrájené na kostky. Osolíme a vaříme do změknutí brambor.

  4. Hotovou bramborovou polévku ochutíme petrželovou natí sekanou nadrobno.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!