Bramborová polévka s kroupami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
3 ks brambory
majoránka
2 ks cibule
1 lžička vegeta
2 lžíce kroupy
podle chuti
sůl
čerstvá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno, oloupané brambory nakrájíme na kostky. Připravíme si i ostatní suroviny.

  2. Pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme kroupy (opravdu vrchovaté lžíce) a za stálého míchání společně osmažíme dozlatova. Zalijeme asi jedním litrem vody a vaříme. Když jsou kroupy skoro měkké (asi za 20 minut), přidáme brambory, osolíme a vaříme do změknutí brambor. Před koncem varu přidáme štipku majoránky a kávovou lžičku vegety. Bramborovou polévku s kroupami krátce povaříme, odstavíme z plotny, přidáme nasekanou petrželovou nať a zamícháme.

  3. Bramborovou polévku s kroupami rozdělíme do talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!