Bramborová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
500 g brambory
2 ks cibule
1 ks pórek
1 svazeček kerblík
0.3 lžičky muškátový květ
80 g prorostlá slanina
1 l vývar z hovězího masa
mletý černý pepř
4 ks uzenka

Postup přípravy receptu

  1. Dobře prorostlou slaninu nakrájíme na malé kostičky a orestujeme ji na oleji. Přidáme cibule, které jsme také nakrájeli na malé kostičky a necháme zesklovatět.

  2. Dále omyjeme obrambory, oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky nebo na menší kousky, přidáme vývar, orestovanou slaninu s cibulí a vše vaříme asi 20 minut. Mezitím omyjeme a na plátky nakrájíme pórek.

  3. Do povařené polévky přidáme pórek a ještě 10 minut vaříme. Nakonec přidáme na plátky nakrájené uzenky a krátce je v polévce prohřejeme.

  4. Polévku dochutíme kořením a ihned podáváme ozdobenou lístky kerblíku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!