Bramborová omeleta s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
50 g máslo
1-2 lžíce mléko
0.5 ks citron
150 g houby
mletý černý pepř
4 ks brambory vařené ve slupce
1 lžíce čerstvá pažitka
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Houby dobře očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme, zakapeme citronem a podusíme doměkka na polovině tuku.

  2. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Poté je slijeme, po zchladnutí oloupeme a nakrájíme na nudličky.

  3. Na větší pánvi rozpálíme zbytek máslo a bramborové nudličky opečeme. Posypeme dušenými houbami, zalijeme vejci rozkvedlanými s mlékem, solí, pepřem a čerstvě nasekanou pažitkou.

  4. Bramborovou omeletou potřásáme, až když je upečená, přeložíme ji v půli.

  5. Bramborovu omeletu s houbami podáváme s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!