Bramborová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks brambory
smetana
1 ks klobása
2 lístky bobkový list
hladká mouka
2 ks vejce natvrdo
celý kmín
5 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme je do vody, osolíme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a dáme vařit.

  2. Když máme brambory uvařené, necedíme je, ale zahustíme je moukou rozmíchanou ve vodě. Kdo chce, může místo vody použít mléko.

  3. Uvaříme si zvlášť vejce, která taky nakrájíme na kolečka a přidáme poté do omáčky. Komu by chybělo maso, tak si může do omáčky přidat nakrájenou klobásu. Nakonec omáčku zjemníme smetanou.

  4. Bramborovou omáčku podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!