Bramborová omáčka naší babičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - cukr - - olej - - sůl 5 dl vývar - - máslo - - ocet 750 g brambory 3 dl mléko 2 ks cibule - - mouka - - pažitka - - pepř mletý - - list bobkový - - koření polévkové 4 ks párky
Postup Bramborová omáčka naší babičky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibule jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Zasypeme ji moukou, kterou osmahneme dozlatova, a touto cibulovou jíšku zalijeme studeným vývarem. Uvedeme do varu, prošleháme a do vroucí omáčky vložíme nakrájené brambory, osolíme, ochutíme pepřem a bobkovými listy a za častého míchání je uvaříme do měkka. Dolijeme mlékem nebo smetanou a ještě asi 5 minut společně povaříme a dle potřeby doléváme vodu. Omáčku dochutíme octem, případně troškou cukru a polévkovým kořením. Když jsou brambory zcela měkké, vmícháme do omáčky pažitku. Podáváme s opečenými párky.