Bramborová omáčka naší babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
- - olej
- - sůl
5 dl vývar
- - máslo
- - ocet
750 g brambory
3 dl mléko
2 ks cibule
- - mouka
- - pažitka
- - pepř mletý
- - list bobkový
- - koření polévkové
4 ks párky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibule jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Zasypeme ji moukou, kterou osmahneme dozlatova, a touto cibulovou jíšku zalijeme studeným vývarem. Uvedeme do varu, prošleháme a do vroucí omáčky vložíme nakrájené brambory, osolíme, ochutíme pepřem a bobkovými listy a za častého míchání je uvaříme do měkka. Dolijeme mlékem nebo smetanou a ještě asi 5 minut společně povaříme a dle potřeby doléváme vodu. Omáčku dochutíme octem, případně troškou cukru a polévkovým kořením. Když jsou brambory zcela měkké, vmícháme do omáčky pažitku. Podáváme s opečenými párky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!